top of page
Search

Avoimet kylät -päivä 11.6.2022

Updated: Jun 4, 2022

Suomen suurin yleisötapahtuma kutsuu kylille kesäkuussa!


Suomen suurin yksipäiväinen yleisötapahtuma järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen livenä ja kylillä. Avoimet Kylät -päivä järjestetään lauantaina 11. kesäkuuta. Pohjois-Savosta on mukana yli 30 kylää.

Tänä vuonna kävijöille on tarjolla monenlaisia kyläkohteita ympäri Pohjois-Savon. Kyläpäiviä ja kylätaloihin tutustumista on tarjolla useammalla kylällä. Lapsille ja perheille löytyy tekemistä pomppulinnoista, nukketalonäyttelyyn ja virkkausgraffitin tekoon. Kirpputoreja on tarjolla ainakin Vehmasmäessä Kuopiossa, Sarkamäki-Saahkarlahdessa Leppävirralla ja Kalliokylässä Kiuruvedellä. Lohikeittoa on tarjolla Pöljällä ja Timolassa perinteinen Soisalo Open-turnaus.

"Uskoisin, että tästä tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin", kertoo kyläasiamies Merja Kaija. Kannattaa siis tutustua kohteisiin ennalta ja suunnitella vierailu, vaikka useammalle kylälle.

Kaikki Suomen kylätapahtumat löytyvät Avoimet Kylät -verkkosivuilta: www.avoimetkylat.fi Tapahtumakartta julkaistaan kesäkuun alussa. Sosiaalisen median kanavissa tapahtumaan liittyvät julkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä. Vuonna 2019 Avoimet kylät -päivä keräsi mukaan yli 600 kylää, joissa vieraili tapahtumapäivänä 100 000 kävijää. 2020 ja 2021 päivä järjestettiin verkossa ja mukaan saatiin yli600 kylää. Verkkotapahtumissa oli vierailijoita yhteensä lähes 150 000.
25 views0 comments

Comments


bottom of page